0
Iniciació al tast de vins

El Curs d’Iniciació al Tast de Vins va destinat a totes aquelles persones que, atretes pel món del vi, volen saber què s’amaga rera cada ampolla. Al llarg dels quatre tallers tindrem la oportunitat de captar el paisatge a través dels seus vins, així com de conèixer què són els vins naturals o els vins ecològics. I d’aquesta manera, a més de tastar vins plens d’emocions coneixerem millor, vinya a vinya, el nostre petit país.

L’edició Empordà 2020 tindrà lloc a l’Alt Empordà passat festes. La majoria dels tallers es faran a l’antic Hotel Canaleta Heras d’Espolla, una casa amb molt d’encant situada al vell mig de les vinyes de l’Albera. El taller d’olis es farà a la sala gran de La Fraternal d’Espolla en el marc de la 24ena edició de la Fira de l’Oli i l’Olivera. I per últim, el celler Masia Serra de Cantallops acollirà el taller de cupatges Enòleg per un dia.

Una experiència per compartir cultura i passió pel vi!

Iniciació al tast de vins

♣ Taller per aprendre les tècniques del tastador de vins. Degustarem vins a cegues per reconèixer-ne les seves qualitats, adquirint confiança en nosaltres mateixos i en els nostres sentits, el tàctil, el gustatius, l’olfactiu i el visual. Al mateix temps descobrirem vins de diferents parts del món, de varietats i climes molt diversos que ens ensenyaran com el paisatge es pot reflexar dins una copa de vi.

—————————

Iniciació al tast d’olis d’oliva verge

♣ Els olis d’oliva verge cada cop prenen més importància a les cuines de tot el món, que es reflexen en la cuina mediterrània, en busca de sabor i de salut. En aquest taller podrem saber més sobre els olis d’oliva catalans, sobre com s’elaboren i sobre els hàbits de compra i de consum. Farem una iniciació al tast amb olis d’oliva verge empordanesos de la collita 2019/2020, aquells que com es solia dir abans eren “de primera premsada en fred”, però… i ara, com se’n diuen dels olis d’oliva de màxima qualitat?

♦ Aquest taller forma part del programa de la 24ena Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla.

—————————

Enòleg per un dia a l'Empordà

Vins de l’Empordà

♣ Monogràfic del vins de l’Empordà en el que coneixerem el caràcter mediterrani que els agermana, així com la seva heterogeneïtat i riquesa. Recorrerem paisatges de vinya, despullarem varietats com la garnatxa negra, la garnatxa roja, la garnatxa blanca o les seves homòlogues les carinyenes, en un tast a cegues on no hi faltaran vins de terroir, vins ecològics i vins de mínima intervenció, altrament dits vins naturals.

Tast d'olis d'oliva verge

Vins de Catalunya

♣ A Catalunya hi ha 12 Denominacions d’Origen, algunes de les quals fan referència a les diferents zones amb més tradició vinícola. Recorrerem tot el territori català a través de les seves varietats autòctones de raïm, des dels climes més mediterranis i fins els més continentals i tot trepitjant els sòls que impregnen personalitat a les vinyes. Sis vins amb molta tipicitat seran tastats a cegues i a través seu coneixerem històries de persones i vins ben properes i apassionants.

—————————

Enòleg per un dia

♣ Tot els amants del vi voldrieu ser enòlegs, ni que fos per un dia. En aquest taller de cupatges podreu viure aquesta experiència. Visitarem les vinyes de Cantallops per agafar alguns apunts de viticultura empordanesa, farem una volta pel celler Masia Serra on ens empaparem d’aires d’enologia i tastarem els vins inacabats de les tines d’acer inoxidable i de les bótes de roure francès amb l’objectiu, és clar, de crear el vostre propi vi en equip. A Enòleg per un dia us embrutireu les mans fent un taller de cupatges a la sala de vinificació del celler Masia Serra acompanyats pel reconegut enòleg Jaume Serra.

♦ Masia Serra us convida a fer un tast dels seus vins de Cantallops acompanyats de formatges i embotits artesans i petit fours de xocolata a les 13h. Preu especial pels alumnes dels curs de 14€ per persona. Cal confirmar assistència amb antelació a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X