Rutes enogastronòmiques de Figueres

Dels clàssics a l'avantguarda

L’enclavament estratègic entre mar i muntanya i la proximitat amb França i la nouvelle cuisine française, van propiciar el naixement de l’avantguarda gastronòmica catalana en terres empordaneses als anys 60. Descobrirem i tastarem aquest llegat gastronòmic figuerenc acompanyat de vins empordanesos a l’alçada del cobert. Al llarg de l’any 2021 engegarem diversos itineraris perquè certament Figueres és una ciutat molt rica en gastronomia i el seu centre urbà, tot peatonal, amaga molts racons comestibles. Les rutes enogastronomiques de Figueres les organitzen l’Ajuntament de Figueres i Laura Masramon.

Rutes enogastronomiques Figueres
Itinerari Torre Galatea

L’itinerari Torre Galatea comença a El Motel, el restaurant de l’Hotel Empordà, on tastarem un tòtem del vi empordanès acompanyat d’un platet dels clàssics del mític restaurant, de la mà del Sr. Subirós. Tot seguit ens aturarem davant la Torre Galatea, a tocar de les noves lletres de la ciutat de Figueres, per tastar un vi encara més trencador, mentre expliquem algunes anècdotes dalinianes tot admirant l’obra arquitectònica que engloba el Museu Dalí de Figueres. Acabarem a la terrassa de la Sidreria Txot’s de Figueres, liderada per la potent parella Anna Maria Reixach i Frederic Carbó, per fer un viatge al futur i tastar les seves propostes innovadores amb un tercer vi empordanès.

Ruta enogastronòmica Figueres
Itinerari Seu DO Empordà

Aquest itinerari comença a la nova seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, que sempre ha estat a Figueres però ara es trasllada a l’antiga oficina de turisme, punt neuràlgic de la ciutat, amb molta visibilitat i fàcil aparcament. Per inaugurar-la destaparem un vi amb DO tot mostrant les característiques de la regió vinícola. Tot seguit farem via cap al celler de Ca la Teta de l’Hotel Duran, on Ramon Duran ens mostrarà l’espai de les mítiques trobades de Salvador Dalí plenes de pòsit gastronòmic mentre tastem un altre vi empordanès. Acabarem la ruta a les escales on es troba l’homenatge a Isaac Newton i s’entreveu la cuina oberta del Bocam, on tastarem algunes de les seves creacions culinàries de fusió, maridades és clar amb un vi empordanès alegrement mediterrani.

Itinerari Mercat de Figueres
Itinerari Mercat de Figueres

Aquest itinerari comença fent un vi i un platillo a Can Jeroni, un remarcable restaurant familiar, regentat per Roser Bronsoms, quarta generació de dones al capdavant d’aquest negoci centenari. La seva cuina fumeja plats d’autèntica tradició catalana fets amb productes de proximitat, i serveixen esmorzars de forquilla per la seva exigent clientela. Ens situarem al primer pis del Mercat de fruites i verdures de proximitat, i entre nisprus, cebetes i botifarres dolces, tastarem el segon vi de l’Empordà. Acabarem la ruta en un lloc gairebé clandestí, El Vermut, el restaurant de les carnisseries Manera que des de fa anys satisfà a gourmets que busquen producte fresc i discreció. La seva tapa voldrà un vi empordanès tan premium com desconegut!

Activitat per a tots els públics

Els menors d'edat no podran tastar els vins però sí els platets.

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Cal informar en el moment de la reserva ja que no totes les rutes són aptes.

Servei d’interpretació en llengua de signes

Disponible amb reserva prèvia de mínim 3 dies d'antelació.
Capacitat

15 persones

Hora

De 11.00h a 13.30h

Dates

Dissabte 27/11/21 – Itinerari Mercat de Figueres
Diumenge 05/12/21 – Itinerari DO Empordà
Dimarts 07/12/21 – Itinerari Torre Galatea
Diumenge 12/12/21 – Itinerari DO Empordà
Dissabte 18/12/21 – Itinerari Mercat de Figueres
Dimecres 29/12/21 – Itinerari Torre Galatea

Preus

Tarifa completa: 25€
Tarifes reduïdes:

 • Estudiants majors d’edat, Carnet Jove, jubilats i persones que presentin el carnet de discapacitat: 20€
 • Nens entre 11 i 17 anys: 15€
 • Nens menors de 11 anys: 10€
Reserves

sommelier@lauramasramon.com
609 199 086  Quina ruta t'interessa?

  Ruta enogastronòmica de Figueres - Itinerari Torre Galatea
  Ruta enogastronòmica de Figueres - Itinerari DO Empordà
  Ruta enogastronòmica de Figueres - Itinerari Mercat de Figueres

  Per quantes persones? *


  Comentaris

  Vull rebre un xec regal per imprimir i omplir a mà, un cop confirmada la reserva per transferència bancària

  He llegit i accepto l'avís legal i la política de privacitat del web.

  * Camps obligatoris


  Rebràs una resposta automàtica a l'adreça e-mail facilitada. De no ser així, en primer lloc comprova el correu brossa. Si no és allà, torna a enviar el formulari ja que és possible que hagis escrit malament la teva adreça e-mail. Si no també pots trucar o enviar un whatsapp al 609199086. Gràcies.