0

 

Extensa entrevista a Ràdio Vilablareix emesa el 18 de març de 2019 i feta per Dídac Romagós, director de l’única emissora que emet 24h de música en català, on parlem sobre la situació actual de l’enoturisme i dels vins de l’Empordà. Si escolteu l’entrevista sencera podreu fer un curs intensiu de coneixement del vi. Què és la llàgrima del vi, com evoluciona el color del vi dins l’ampolla, d’on surten tantes aromes, i llavors, com es tasta un vi?

Discutim també sobre tòpics del maridatge, el blanc pel peix i el negre per la carn? Com encertar en la compra de vi i com fer maridatges domèstics. I em pregunta, “Aquell vi del 1950 que té guardat el meu pare a casa, serà bo encara?” Home doncs, un vi de 70 anys, tot i havent estat guardat en òptimes condicions de temperatura entre 12ºC i 16ºC (20ºC com a màxim!) i d’humitat entre 65 i 75 graus, podria ser una mica massa vell i per tant estar prim i potser oxidat, però mai se sap, pot ser ha aguantat com un valent! Dídac, l’hauràs d’obrir per esbrinar-ho.

S’apropa el Festival Sons del Món 2019, com es fa un maridatge musical? I encara no hem acabat! “Parla’m sobre els olis” diu en Dídac. Doncs ja que preguntes, destacaré que un oli d’oliva verge té totes les seves propietats recent “espremut” o molturat, i no té cap sentit guardar l’oli nou i consumir l’oli vell, que l’oli d’oliva no és com el vi, que l’oli no millora amb el temps, sinó que va fent via cap a tornar-se ranci.

Laura Masramon_Radio VilablareixFotografia de Dídac Romagós feta durant l’entrevista a Ràdio Vilablareix

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X