0
ArticlesMitjans de comunicacióUn-categorized

La Personal Sommelier de L’Empordà

Per 11/05/2019 novembre 4th, 2020 2 Comments

>>Entrevista de Marçal Mallart publicada el març de 2019 dins l’apartat de Gastronomia de la Revista Tot Girona núm. 28, pag. 40. Revista Tot Girona.

Masramon té el seu “centre operatiu” a Girona; amb els anys s’ha convertit per mèrits propis en una Personal Sommelier especialitzada en els vins de l’Empordà

Laura Masramon Girona

Laura Masramon ens rep al seu local de Girona que des de fa uns anys s’ha convertit en el centre d’activitat de la Personal Sommelier especialitzada en l’Empordà. La seva feina és parlar de vi i, tan bon punt comença la conversa, t’adones que és la seva passió.

La seva formació és en comunicació i periodisme, però ha acabat dedicantse a la professió de sommelier, com arriba al món del vi?

A través de la comunicació arribo al món del vi. Un cop acabats els estudis vaig treballar al  celler Empordàlia fent tasques de comunicació i enoturisme. A partir d’aquí fusiono les dues branques. La idea és convertir-me en la figura que transmet la cultura del vi en tota la seva amplitud.

Un dels seus lemes és: “Si la comunicació és la clau de la felicitat, el vi n’és el pany”. Quina relació hi ha entre la comunicació i el vi?

El vi és un producte que obre les portes a parlar de moltes coses: d’història, d’economia, d’estils de vida, de filosofia, d’agricultura… Dins aquest ampli ventall, la sommelieria és un tema més, centrat en parlar de quin gust té el vi, de què fa olor, i a partir d’aquí deduir d’on prové i qui l’ha fet.

Vosaltres oferiu un tracte personalitzat al client, molt individualitzat. Quin és el seu dia a dia com a Personal Sommelier?

De moment molt variat, he fet com un sastre, m’he anat fent la feina a la meva mida. A mesura d’anar veient nínxols de mercat i oportunitats he començat a crear els productes que creia que algú podia demanar. El meu paper està entre els cellers, productors, comercialitzadors del vi i l’enoturisme. L’objectiu és oferir un servei personalitzat als clients que cerquen noves experiències: ja sigui conèixer el vi en sessions de quatre hores, fer tasts de vins a domicili… La idea és adaptar-se totalment a la demanda del client.

És especialista en l’enoturisme de l’Empordà; és un bon moment pel sector vitícola?

És un sector a l’alça, que a la vegada s’ha posat de moda a Catalunya, i fins i tot a escala global. Suposo que està molt lligat a l’interès general per la gastronomia; per l’agricultura ecològica; per una alimentació més saludable… Ho interpreto com una voluntat de retorn a les nostres arrels; voler entendre com es fa el vi; saber perquè tenim aquest paisatge i no pas un altre.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

2 Comments

 • Eva Padilla ha dit:

  Bon dia,
  som una empresa que fem un cap de semana a l’hotel Molí del Mig de Torruella de Montgrí del 6 al 8 d’octubre i necessitem que algú ens fes una cata de vins de l’Empordà al mateix hotel.
  Disposeu d’aquest servei?
  Moltes gràcies.

  • Laura Masramon ha dit:

   Hola,
   Sí, faig tastos de vins i d’olis d’oliva privats i em desplaço al vostre espai, en aquest cas a Torroella de Montgrí, que és molt a prop i per tant sense cap cost suplementari de desplaçament. Et passo la meva disponibilitat i les tarifes al teu correu. Gràcies!

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X