0
Arché PagèsCellers de l'EmpordàClos d'Agon

Inici del verolat a l’Empordà

Hola seguidors del blog i winelovers de tot Catalunya, ja fa uns quinze dies que a les vinyes de l’Empordà ha començat el verolat, que és aquella fase prèvia a la maduració del raïm, en que els grans deixen enrera el seu color verd compacte per prendre el seu color pertinent. En el cas de les varietats blanques, un color verd més groguenc. I en el cas de les varietats roges, com la Garnatxa Roja, un color rosat. I en el cas de les varietats negres, majoritàries a la DO Empordà, prenen un color morat o rosat, depenent de la varietat. Garnatxa verolatVinyes de garnatxa negra d’Archés Pagès. 18 de juliol de 2014

10454408_747671075295681_4200149201179362724_oVinyes de Clos d’Agon. 16 de juliol 2014

 

És per això que he decidit canviar també el color del blog i donar-li un toc violaci durant els mesos d’estiu, fins que el raïm hagi madurat del tot i s’hagi veremat. Llavors, depenent del clima, començaran a canviar els colors de les fulles a principis, a mitjans o a finals d’octubre. I el blog marcarà aquesta data adoptant els colors de la tardor. De moment a gaudir de l’estiu, del sol i del raïm madur!

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X