0
ArticlesMitjans de comunicació

El raïm i el vi, aliments saludables

Per 01/01/2013 febrer 20th, 2014 Cap comentari

raim vermell

El vi és un suc de raïm fermentat. Durant el procés de fermentació desapareixen algunes propietats de la fruita però no totes.

Quan el raïm està fresc ens aporta moltes propietats beneficioses, tal i com ens explica Adam Martín de etselquemenges.cat. Per exemple el potassi, un mineral que ens ajuda a equilibrar els líquids de l’organisme. Doncs en el cas de tenir un sistema digestiu fort, el raïm com la resta de fruites, alcalinitza el nostre organisme. En cas contrari però, l’acidificarà i per tant, és aconsellable reduir-ne el consum quan tingueu problemes de panxa. Per aquells que pateixen d’insomni, menjar raïm és molt indicat ja que redueix l’excés de calor en el fetge. El costat fosc dels polifenols del raïm, però, és que poden desencadenar migranyes a qui les pateixi habitualment.

g.jpgPer sort el raïm manté importants propietats als transformar-se en vi, com per exemple, la vitamina B, la qual intervé en el metabolisme dels greixos i dels hidrats de carboni, i per tant, redueix el colesterol i millora la circulació. El resveratrol, el nutrient de moda, és un flavonoide que es troba a la pell del raïm i ens aporta propietats antioxidants i vasodilatadores.

Beure vi amb moderació és, per tant, un hàbit saludable.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X