0
ArticlesCellers de l'EmpordàMas LlunesMitjans de comunicacióRoig Parals

Pau Canaleta, un retrat gens polític

Per 31/12/2012 febrer 21st, 2014 2 Comments
Retrat Pau CanaletaPau Canaleta a les vinyes d'Hugas de Batlle

Una de les múltiples facetes d’en Pau Canaleta és el seu interès i fascinació pels vins i els cellers que amaga l’Empordà. Ja és sabut que aquest estratega de la comunicació política té una certa devoció per la terra que l’ha vist créixer, però aquest lligam amb la vinya i el vi m’ha fet reflexionar. Sovint el vi ens atrau, tot i la nostra ignorància en l’art de l’enologia. Ens atrau perquè ens desperta els cinc sentits com cap altra beguda ho sap fer. I tot seguit ens sorgeixen un munt de dubtes que ens piquen la curiositat. I és que un cop s’ha obert aquesta porta dels sentits, rarament es torna a tancar.

El proppassat diumenge vaig anar amb la colla del #curscomunica a visitar els cellers Roig Parals i Mas Llunes. Durant el llarg passeig que vam fer per les vinyes de Mollet de Peralada pensava en la quantitat de vegades que haurem vist aquest paisatge que s’estén de Roses a Capmany passant per Llançà, Espolla o Cantallops, i no ens haurem ni fixat en les extensions de ceps que potser porten més temps allà que nosaltres mateixos. I és que les coses no tenen valor per elles mateixes, som nosaltres qui els donem o els traiem valor a les coses.

Vinyes de Mollet de PeraladaVinyes de Mollet de Peralada

En Pau Canaleta valora el paisatge, les persones i els vins de l’Empordà però es decanta pels sabors dels vins rosats jovials, brillants, sucosos i d’aromes intenses i primàries. Això em diu d’ell que, en qualsevol cas, és un home atípic que no respon a un patró de conducta majoritari. Deu ser casualitat que el rosat també fos el vi escollit per Salvador Dalí, o si més no això havia sentit a dir. I és que no m’estranya, perquè els rosats de la DO Empordà tenen molt de color, amb cos i caràcter i, per tant, no tenen res a envejar als altres vins. A més, mariden perfectament amb una vianda típica catalana com és el pa amb tomata i els embotits. Què més es pot demanar?

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

2 Comments

Comentaris

X