0

En el programa gastronòmic de Marc Orozco i Xènia Roset, Deixa’m tastar, que s’emet per Ser Catalunya cada cap de setmana de 11h a 12h parlem dels vins de l’Empordà, i de les característiques que defineixen el seu terroir, la seva gent i els seus vins. Juntament amb el sommelier de capçalera del Deixa’m tastar, Jaume Folguera, fem un repàs d’alguns dels vins qualificats amb el segell Girona Excel·lent 2016-2017.

Les varietats autòctones com la carinyena negra i blanca (anomenada samsó en algunes etiquetes), i com la garnatxa roja, negra, i blanca (anomenada lledoner per diferenciar-la de la Garnatxa de l’Empordà, el vi dolç natural), s’estan recuperant i els enòlegs i viticultors estan aprenent a tractar-les perquè donin els seus millors fruits segons les inclemències meteorològiques de cada anyada.

Tast de vins Girona Excel·lent

D’aquests paisatges i d’aquesta evolució surten els vins premiats que comentem en el podcast, el Maragda 2015 i el Dolç Moscat de Mas Llunes, el Cartesius blanc 2015 d’Arché Pagès, el Vd’O 6.13 2013 de Vinyes d’Olivardots, el rosat de Gerisena 2015 i el negre de Gerisena 2015 de la Cooperativa Agrícola de Garriguella, l’Antima 2014 d’Empordàlia, la Solera Garnatxa de l’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla, i el sol i serena fet amb vi de panses del Bac de les Ginesteres de Vinyes dels Aspres.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X