0

En els mesos d’hivern les empreses turístiques es preparen per encarar la feina d’una  manera més resolutiva, fent totes aquelles tasques que el dia a dia atrafegat ens impedeix finalitzar. El reciclatge i la formació contínua ens poden ajudar a encarar una nova temporada (eno)turística, tot coneguent millor els nostres públics i adaptant els nous productes a ells, adequant-los per tal que puguin reportar més vendes i més satisfacció. Sense oblidar mai la recaptació de dades útils i el bon ús que en podem fer de cares a l’any vinent.

Vívid enoConference 2018

Us presentem la cinquena edició del seminari Vívid enoConference que s’organitza amb la col·laboració de la Ruta del vi DO Empordà i l’Ajuntament de Calonge-Sant Antoni. Un espai de formació ubicat al Baix Empordà i dissenyat per a donar un impuls a les empreses enoturístiques de tot Catalunya. Any rere any el seminari acull a representants del sector enoturístic català esdevenint, al mateix temps, un punt de trobada entre empresaris, professionals i institucions. Enguany es presenta sota el títol “Com crear producte enoturístic d’èxit”.

Sortir amb els deures fets

És sabut que els coneixements teòrics són interessants i a vegades imprescindibles per a desenvolupar una idea, però els coneixements pràctics són tremendament útils. Per aquest motiu, com ja es ve fent aquestes últimes edicions, les conferències es combinaran amb tallers o workshops. Una fórmula que permet als assistents aplicar el que han après, consultar dubtes a persones expertes en la matèria i, d’aquesta manera, estalviar temps i recursos de la seva empresa. Com a novetat d’enguany els tallers es realitzaran després de cada ponència, fent un format molt més dinàmic i potenciant la participació.

Cuidar la xarxa de contactes

El seminari no només et brinda l’oportunitat d’adquirir nous coneixements per a la teva empresa, sinó que a més és una excel·lent excusa per conèixer altres professionals del sector i teixir complicitats i col·laboracions. Però aquesta tasca social es fa molt millor amb la panxa plena i una copa en mà. Per aquest motiu durant la pausa de mitja hora que hi ha per esmorzar se serviran copes de vi d’alguns dels cellers que formen part de la Ruta del vi DO Empordà.

Tot està per fer i tot és possible

Sovint pensem que ja està tot inventat. Si bé és cert que la quantitat d’oferta supera sovint a la demanda, també ho és que queden infinits productes per crear, milers de propostes per millorar i moltes bones idees per estructurar. L’èxit en la creació de producte turístic rau en enfocar cada nou producte al públic pel qual l’estem creant, brindant-li les solucions necessàries per tal que pugui acabar realitzant el seu propòsit. I és que alguns clients  tindran necessitat de trobar una activitat més econòmica, d’altres més curta, d’altres que inclogui activitats infantils, d’altres que sigui exclusiva i irrepetible. Però satisfer a tothom en  un sol producte és literalment impossible. És molt més apropiat crear un producte per a cada enoturista. Però com? Aquesta és la qüestió que s’abordarà en aquest seminari, què cal fer abans d’iniciar el procés creatiu, i com desenvolupar la creació dels nous productes d’una manera eficient i satisfactòria, per tal de seguir avançant.

Servei turístic = Adaptabilitat 100%

La comercialització és un element tan clau que pot acabar determinant el format del nostre producte, el temps de durada, el preu, l’idioma, el recorregut, el contingut, etcètera. Un simple canal de venta pot acabar tenint un pes tan decisiu fins al punt que pots acabar creant, per exemple, una producte personalitzat que mai t’hauries imaginat que li interessaria a ningú. I és així com ha de ser si el que volem és oferir un bon servei turístic. Complaure els nostres públics tot satisfent les expectatives dels nostres clients i emocionar en la mesura del possible els nostres visitants en busca de noves experiències.

Qui compra les nostres idees?

Aquest no és un camí que es pugui recórrer fent servir tan sols la intuïció i la informació que t’arriba del boca-orella. Si es vol fer bé cal recaptar tanta informació dels enoturistes com sigui possible, per tal de determinar quins són els nostres públics i saber què espera o què valora més de nosaltres cada un d’ells.  Sabent a qui tenim darrera el taulell i què ve a buscar quan creua la porta podem crear productes que brillin per si sols a l’aparador. Aquí és on entren les enquestes de satisfacció i els formularis de contacte, aquell apartat que sempre sona tan avorrit, i és que…un gran repte sempre resulta ser una gran oportunitat!

Mas-Les-Comelles-Joanetes.-Jordi-Roca-Barros.-Arxiu-Imatges-PTCBG-3
Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X