0
Cellers de l'EmpordàMas LlunesMitjans de comunicacióRàdio

Rhodes 2007, una criança ben feta

Per 12/07/2013 febrer 23rd, 2014 Cap comentari
Gastropíndola Laura Masramon i Jordi Àvila 44Estudi de grabació Freqüència Girona 92.7 FM

Ja estem a dijous i tenim una altra gastropíndola per parlar dels vins de l’Empordà. Avui us recomano un vi de llarga trajectòria i bon record que és el Rhodes 2007 del celler Mas Llunes de Garriguella, un altre celler de la Ruta del Vi DO Empordà. El seu cupatge de samsó (63%) i syrah (37%) ja ens anuncia color, fruita i intensitat aromàtica. Si a aquesta suggestiva base hi sumem un gran treball de criança en bóta i en ampolla, surt aquest vi, un bon representant dels vins negres envellits a l’Empordà.

El seu nom fa referència a la vila de Roses, que fou fundada per la colònia grega més antiga de Catalunya al S.VIII aC. i al seu voltant s’hi creà un dels primers paisatges vinícoles de la península ibèrica. Però, si bé és un vi d’elaboració tradicional, el resultat és d’un vi rodó, amb tanins marcats i ben integrats, de forta personalitat i seductores aromes de fruita negra barrejades amb les notes terciàries d’una criança polida.

El Rhodes 2007 pot maridar molt bé amb carns vermelles, i al tractar-se de la temporada d’estiu podem portar-lo a les barbacoes que ens invitin i quedar com uns senyors. És incompatible amb l’all-i-oli, com qualsevol vi de qualitat, ja que aboliria tot el seu sabor i taparia les seves aromes que passen per la via retronasal.

foto rhodes-2006

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X