0
Cellers de l'EmpordàMartí i FabraMitjans de comunicacióRàdio

Lladoner 2012, per què no amb unes postres?

Per 12/07/2013 febrer 23rd, 2014 Cap comentari
Gastropíndola Vins de l'Empordà 5Estudi de grabació Freqüència Girona 92.7 FM

El divendres arriba l’última gastropíndola dels vins de l’Empordà. No podia faltar recomanar un vi rosat pels dies d’estiu, i aquest és el Lladoner del celler Martí i Fabra, un clàssic fet de 100% garnatxa negra. Aquest rosat de color rosella, viu i fresc en dóna aromes florals i de fruits vermells madurs. En boca és com tots els vins d’aquest petit gran celler de l’Empordà: carnós, amb fruita densa i una acidesa natural que es recull a la vinya. Llarg per ser un rosat jove i gustós.

Es pot maridar o es pot prendre sol. A la temperatura de 12 graus, i ben entrat en una cubitera o en una funda refredadora d’ampolles de vi, el podem prendre a qualsevol hora. Per dinar o sopar ens acompanya perfectament amanides de pasta o d’arròs, embotits curats o bé sopes fredes. I responent a la inesperada pregunta de l’activista gastronòmic Jordi Àvila, sí, el rosat pot maridar amb unes postres. De fet, sovint els rosats de garnatxa desprenen aromes de maduixetes amb nata, i el seu sabor àcid pot lligar molt bé amb unes postres dolces. No és un maridatge habitual però sí que és un maridatge original i adient per èpoques caloroses.

Foto Rosat Lladoner

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X