0
Cursos de tast de vins

El curs d’iniciació al tast de vins va destinat a aquelles persones atretes pel món del vi que volen aprendre més sobre vins i sobre com degustar-los. Degut a la bona rebuda de l’experiència de fa dos anys, tornarem a fer un curs en ruta, és a dir que perquè cada taller tindrà lloc en un celler diferent de la Ruta del vi DO Empordà. Així que descarregueu-vos l’App de Google Maps al mòbil que la necessitareu!

Enguany com a novetat farem un sortida, la Ruta de vins Empordà a finals de març que serà una ruta d’exploració. Trepitjarem vinyes empordaneses, coneixerem enòlegs i enòlogues, viticultors i viticultores, i descobrirem moltes de les coses que hem après durant el curs en viu, entrant a dins les sales d’elaboració i criança dels cellers i tastant tot de vins en el seu entorn natural.

Serà a l’abril, en ple mes del Vívid, el festival del vi de l’Empordà, quan farem el darrer taller del curs, Enòleg per un dia, on us embrutireu les mans fent un taller de cupatges a Masia Serra, un celler que amaga una gran figura de l’enologia, en Jaume SerraUn curs molt divers per descobrir el vi en les seves diferents facetes i submergir-nos en la cultura mediterrània de l’Empordà.

Iniciació al tast de vins

Diumenge 3 de febrer de 2019 / De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Hotel Canaleta Heras, Espolla
Assenta les bases de la degustació de vins a través de les dinàmiques de joc i les fitxes de tast. Per adquirir les pautes que ens serviran per emprar les eines de l’anàlisi sensorial en qualsevol tipus de vi. Tastarem 6 vins diferents a cegues per començar a posar en pràctica les nostres habilitats.

—————————

Vins de l’Empordà

Diumenge 10 de febrer de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Cellers d’en Guilla, Delfià (Rabós)
Monogràfic dels vins empordanesos de marcat caràcter mediterrani. Per aprendre a distingir els diferents terroirs a través de conèixer les vinyes, les varietats com la garnatxa, la carinyena o el moscatell, i sobretot, a les persones.

♣ Cellers d’en Guilla us convida a fer una visita al celler i un tast dels seus vins a les 12.30h. Preu especial pels alumnes del curs de 7€ per persona. Cal confirmar-ho amb antelació a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

—————————

Vins de Catalunya

Diumenge 17 de febrer de 2019/ De 10.30h a 12.30h/ Preu: 30€ / La Vinyeta, Mollet de Peralada
Recorrerem les deu denominacions d’origen catalanes que fan referència a les diferents zones geogràfiques i en tastarem una part representativa. Per fer-nos un mapa mental de les varietats, els climes i els sòls dels vins catalans.

♣ *La Vinyeta us convida a fer una visita a les vinyes i al celler i un tast dels seus vins a les 12.30h. Preu especial pels alumnes del curs de 10€ per persona. Cal confirmar-ho amb antelació a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

—————————

Vins del món

Diumenge 24 de febrer de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu:30€ / Empordàlia, Vilajuïga
Tastar vins per viatjar o viatjar per tastar vins? Les diferències entre vins elaborats en zones de climes i cultures ben oposades sorprèn i ajuda a conèixer millor les varietats de raïm internacionals i les tendències en la vinificació i l’envelliment dels vins.

—————————

curs de tast de vins en ruta

Escumosos del món

Dissabte 2 de març de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Oliveda, Capmany
Cava, Champagne, Crémant, Prosecco, Sekt, Moscato d’Asti, mètode ancestral… Vins escumosos de tot el mon fets amb diferents varitetats, diversos mètodes d’elaboració i en climes de tot tipus. I és que amb bombolles el vi pot esser màgic.

♣ Oliveda us convida a fer una visita gratuïta a les caves a les 12.30h. Cal confirmar-ho amb antelació a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

—————————

Maridatges gastronòmics

Diumenge 10 de març de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Espelt Viticultors, Vilajuïga
Els vins estan fets per beure’ls en companyia, en tots els sentits. Un taller perque descobriu pel vostre propi peu com casen els diferents productes de la gastronomia catalana amb els vins.

♣ Espelt us obsequia amb un codi de descompte a la seva shop online Espelt per comprar vins i també per un esmorzar en el seu espectacular Mas amb vistes a la plana empordanesa. Demaneu el codi a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

—————————

Vins & Copes

Diumenge 17 de març de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Mas Llunes, Garriguella
Un dels estris que més traspua cultura de vi és la copa. En aquest taller jugarem a tastar els vins en diferents copes i veurem com cada copa ens presenta el vi d’una forma diferent, i així aprendrem a utilitzar les copes per a potenciar al màxim les aromes dels vins.

♣ Mas Llunes us convida a tornar un altre dia amb els vostres a amics o la vostra família i reservar alguna de les seves originals visites de Mas Llunes! Són un 10!

—————————

Ruta de vins Empordà

Diumenge 24 de març de 2019/ De 9.30h a 13.30h / Preu: 39€ / Alt Empordà
La millor manera de saber com són ara mateix els vins de l’Empordà és trepitjant les vinyes, visitant els cellers i tastant in situ vins de terrer acompanyats d’altres productes de la gastronomia local.

♦Una oportunitat per descobrir l’Empordà més vinícola en un sol matí. I una sortida feta a mida pels alumnes que hàgiu fet el curs de tast de vins. Destaparem totes les incògnites.

—————————

Enòleg per un dia

Diumenge 28 d’abril de 2019/ De 10.30h a 12.30h / Preu: 30€ / Masia Serra, Cantallops
Tot els amants del vi voldrien ser enòlegs, ni que fos per un dia. En aquest darrer taller viuràs aquesta experiència. Tastaràs vins no acabats d’una tina, vins a mitja criança d’una bóta, inclús podràs fer el teu propi cupatge de varietats.

♣ Masia Serra us convida a fer un tast dels seus vins acompanyats d’embotits i formatges artesans de proximitat i petit fours de xocolata a les 13h. Preu especial pels alumnes del curs de 14€ per persona. Cal confirmar-ho amb antelació a sommelier@lauramasramon.com o bé en el moment de fer la inscripció.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X