0
Mitjans de comunicacióRàdio

Una garnatxa tintorera de Castilla-La Mancha

Per 14/02/2014 febrer 23rd, 2014 Cap comentari

I sortim de terres catalanes per anar a tastar una garnatxa espanyola. En el minut 44’15” del següent podcast podràs escoltar aquesta gastropíndola de 3 minuts i mig sobre un vi que és novetat, La Galana 2011. Aquest monovarietal de garnatxa tintorera està elaborat pel celler Bodega Los Aljibes i està emparat per la IGP Vinos de la Tierra de Castilla. Com estareu escoltant, la diferència entre una Denominació d’Origen i una Indicació Geogràfica Protegida rau en que les IGP no són tan estrictes a l’hora de d’exigir que els processos de producció del vi es duguin a terme dins dels municipis emparats per la IGP.

[display_podcast]

Durant el tast de garnatxes que vaig tenir la oportunitat de dirigir al restaurant El Garimall de Pau (Alt Empordà) vaig quedar sorpresa per aquest vi fet d’aquesta varietat de polpa morada, la garnatxa tintorera. A pesar d’haver passat per un tipus de criança poc habitual com és un repòs de 10 mesos en tines de roure de 10.000 litres, recordava a la fruita vermella fresca i al gas carbònic, com els vins del Beaujolais. Tot i així mostrava una sucosa concentració tànnica que feia les delícies dels tastadors, i que permetia un maridatge proteïc.

La Galana

 

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X