Check List

Requeriments per acollir un tast de vins en excel·lents condicions

La sala de tast ha de semblar talment com una biblioteca, on en lloc de llegir llibres s’hi llegiran copes de vi. Un espai tranquil, d’aromes neutres i ser possible inspirador, que permeti als tastadors centrar tota l’atenció en el vi a través dels sentits de l’olfacte, el gust, la vista i el tacte. Sense distraccions sonores ni música de fons i amb una bona ventilació. Cal evitar doncs espais com la sala d’un restaurant a l’hora dels àpats, una cuina o una sala de bótes.

Lliure d'aromes

95%

Silenciosa

85%

Inspiradora

65%

Ben il·luminada

75%

Bona ventilació

50%

ºC

20%

Humitat

60%

Queda prohibit utilitzar ambientadors, perfums o sabons perfumats. Preferiblement amb llum natural, defugint dels tubs de neó blancs o de colors i procurar una bona distribució de la llum entre tots els tastadors. La temperatura més adequada seria entre 18º i 22º, i grau d’humitat al voltant del 60%, ja que un ambient massa sec o humit podria afectar les mucoses dels tastadors.

Material i mobiliari necessari per dur a terme un tast de vins

Aquesta Check List descriu un tast de vins estàndard. En cas de voler quelcom més informal per un esdeveniment a peu dret també es pot organitzar, modificant algunes variables. Per a grups superiors a 30 persones incloem en el preu el lloguer d’un equip de so, així com cambrers per servir vins i agilitzar l’activitat.

Més informació

Individuals blancs

Per tal de veure bé el color del vi cal un fons blanc. Nosaltres optem pels nostres individuals de tast blancs de paper.

Taules i cadires

Calen taules on deixar les copes i cadires per seure ja que l’activitat dura 1 hora i mitja. No estan incloses en el pressupost, tot i que hi ha l’opció de llogar-ne.

Copes de vi

Calen unes copes de cristall adequades pels vins que es degustaran. Sempre les proveïm nosaltres.

Aigua i gots

L’aigua és molt important, els gots són opcionals. Només en proveïm en cas que en el vostre espai no en tingueu.

Escupideres

Es tingui previst escupir el vi o no sempre és necessari que hi hagi escupideres. Les portem nosaltres.

Palets de pa

El pa en el seu sabor més neutre ens ajuda a netejar la boca, sobretot entre vins tànics. Nosaltres en portarem també.

COMENTARIS

Comentaris