Aprèn amb el

Curs d’iniciació al tast de vins i olis

Iniciació al tast

Conèixer les bases de la degustació de vins i adquirir les pautes que serviran per l’anàlisi sensorial de qualsevol tipus de vi. Tastarem 6 vins a cegues per començar a posar en pràctica aquestes habilitats.

Vins de l'Empordà

Monogràfic dels vins empordanesos de marcat caràcter mediterrani. Per aprendre a distingir els diferents terroirs a través de conèixer les vinyes, les varietats com la garnatxa, la carinyena o el moscatell, i sobretot, a les persones.

Vins catalans

Recorrerem les dotze denominacions d’origen catalanes que fan referència a les diferents zones geogràfiques i en tastarem una part representativa. Per fer-nos un mapa mental de les varietats, els climes i els sòls dels vins catalans.

Vins del món

Tastar per viatjar amb els sentits o viatjar per tastar vins? Vins elaborats en zones de climes i cultures ben oposades que sorprenen i ajuden a conèixer millor les varietats de raïm internacionals i les tendències en la vinificació i l’envelliment.

Escumosos del món

Cava, Champagne, Crémant, Prosecco, Sekt… Coneixerem les diferències entre vins escumosos de diferents varitetats, diversos mètodes d’elaboració i regions del món a través de les bombolles.

Aromes del vi

Com es creen les aromes en els vins? Un taller per conèixer millor la màgia de les aromes del vi i per ajudar-nos a identificar més fàcilment cada una d’aquestes aromes.

Sabors del vi

Un vi pot arribar a tenir fins a cinc gustos diferents, dolç, salat, àcid, amarg i umami. Per no parlar dels descriptors de textures i sensacions com l’elegància, la lleugeresa o l’astringència. Ho provem?

Criances del vi

És encertat escollir els vins en funció del temps que han passat dins una bóta de roure? Existeixen altres maneres de fer que un vi esdevingui complex i durader. Coneixerem les claus per comprar vins i les noves tendències.

Vins & Formatges

El vi i el menjar són un binomi indissociable. Repassarem les bases del maridatge mentre degustem quatre vins i quatre formatges catalans que ens mostraran les possibles combinacions. A la recerca de l’equilibri de sabors.

Vins & copes

Avui en dia utilitzem copes de vi transparents fetes de cristall o de vidre per beure el vi, però no sempre s’ha begut així. Descobreix altres recipients i esbrina quina és la millor copa per a cada vi.

Enòleg per un dia

Haureu de decidir quin estil de vi voleu i amb quines varietats de raïm el dureu a terme en un equip reduït de 3 a 5 persones. Us sentireu enòlegs per un dia entre les vinyes, les tines i les ampolles de vi.

Xocolata, vi i oli

Jugarem a maridar xocolata amb vi i xocolata amb oli d’oliva verge. Un taller on el vi esdevé pecaminós. Al mateix temps ens haurem d’iniciar en el tast d’olis i ho farem amb els olis empordanesos més premium.

Participants

Màxim 30 persones. Per restriccions COVID-19 l'aforament ara és del 50%.

Quants vins tastarem?

En un taller es tasten sis vins. Canvio els vins a tastar a cada edició, així que sempre són vins diferents.

Es pot fer el curs si no has fet mai un tast de vins?

Sí, és un curs d'iniciació on tothom hi pot participar. En cada taller s'expliquen coses noves per anar aprenent, però mai és tard per sumar-s'hi!

Quan es farà el pròxim curs de tast?

El curs d'iniciació al tast de vins el repeteixo un o dos cops l'any, així que si t'has perdut un taller et pots apuntar per fer-lo a la propera edició.

A quins tallers de tast ens podem apuntar?

Els cursos es fan habitualment en català i excepcionalment en castellà

Més informació

COMENTARIS

2 Comments

Comentaris