0
Ruta del Vi DO Empordà

La Ruta del vi DO Empordà entra a la marca Rutas del Vino de España

Per 29/09/2014 desembre 21st, 2018 Cap comentari

Rutas del vino de España_logoEstem de celebració! La recent creada Ruta del Vi DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ja forma part del Club de Producte Rutas del Vino de España. Aquest club promou una marca que otorga garanties de qualitat i grau de satisfacció pels enoturistes que visitin les diferents rutes certificades. L’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) i Turespaña s’encarreguen de promoure l’excel·lència dels serveis enoturístics a través d’aquest club.

Gràcies al fet de pertànyer a l’ACEVIN, les entitats i empreses enoturístiques de la Ruta, com nosaltres, obtindran beneficis per promocionar-se, comercialitzar-se i projectar-se internacionalment. El passat dijous 25 de setembre la Ruta del Vi DO Empordà es va incorporar a la marca Rutas del Vino de España, com també en formen part 23 destinacions més com ara el Penedès i Costers del Segre a Catalunya; i Rioja Alavesa, Rioja Alta, Ribera del Duero, Rías Baixas, Rueda o Somontano.

La certificació ha estat fruit de la tasca que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i 87 associats a la Ruta han dut a terme en el decurs d’un any i mig, que comprèn entre d’altres: sensibilitzar la població; formar i professionalitzar; implementar sistemes de qualitat; crear un observatori turístic; dissenyar i desenvolupar un pla de màrqueting i comercialització, i crear material promocional.

La Ruta del Vi DO Empordà va néixer al setembre de 2012 i està integrada pel Consell Regulador de la DO Empordà, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, 21 ajuntaments i oficines de turisme i 66 empreses enoturístiques entre les quals 25 cellers, 10 establiments hotelers, 11 restaurants, 2 establiments especialitzats en vi, 1 empresa de servei de tast (Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier), 7 empreses d’activitats, 4 museus, 2 centres de tractament de vinoteràpia, 3 centrals de reserves i 1 empresa de transport.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X