0

Programa especial del Parada i fonda, avui no parlem només d’un vi sinó d’una regió vinícola, l’Empordà. I ho fem a través dels seus diversos i preuats paisatges i dels seus millors representants, els vins. En això consisteix el Joc de tast Terroir Empordà de Laura Masramon, que el passat mes d’octubre va tenir lloc al Mercats de mercats de Barcelona, un esdeveniment de 3 dies altament participatiu, amb una cartellera d’escàndol. El joc es va fer a l’aula de sommeliers, que estava situada al bell mig dels centenars de parades de gastronomia i degustació de tot Catalunya, tenia 70 places i tot el necessari per dur a terme els molts tastos de vins que omplien el seu calendari.

Mercat-de-mercats-1.jpg

El Joc de Tast Terroir Empordà va permetre a tots els assistents teletransportar-se a les comarques del nord-est de Catalunya que es troben en un vèrtex entre els Pirineus i el Mediterrani, gràcies a una pantalla que reproduia videos i imatges, i a sis vins que representaven cada un d’aquests paisatges. Durant el viatge es va fer un repàs dels diferents terroirs que s’hi troben. Però què és el terroir? Per resumir-ho podriem dir que és la combinació del sòl, la topografia, el clima, la biodiversitat, les varietats de raïm i el factor humà, factors que intervenen en el vi.

Mercat-de-mercats-352ab3f6ea0359.jpg

Tots els cellers dels vins escollits formen part de la Ruta del Vi DO Empordà, el que significa que són cellers que tenen les portes obertes al públic i que aposten per l’enoturisme. Aquests sis representants van ser el vi blanc Mestral 2012 de Can Sais, un celler situat a Vall-llobrega, municipi del Baix Empordà; els negres Vidiví 2012 d’Espelt, celler molt conegut arreu amb grans percentatges destinats a l’exportació, situat a Vilajuïga; el Nèstor 2011 d’un celler nou d’Espolla, el Setzevins; el Cadac 2007 de Martin Faixó, amb vinyes de coster visibles des de la carretera de Cadaqués; el Sinols Moscatell d’Empordàlia i l’INO de Masia Serra. Aquest darrer, tal i com podreu sentir en el podcast, és el mimat, el nen de la mare, un vi que et transporta a les coses bones que només tenen els avis, i és que surt d’una bota mare que data de 1860. Es diu ràpid però es beu lent.

INO Masia Serra

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X