0
Cellers de l'EmpordàMitjans de comunicacióRàdioVinyes d'Olivardots

Gresa Expressió 2008, finor i sabor

Per 26/12/2013 febrer 23rd, 2014 Cap comentari

En aquesta secció de la Sumiller de guàrdia, que comença al minut 45’43” del podcast de Parada i fonda, parlem d’un vi empordanès que en pocs anys s’ha situat en el cim dels vins d’alta gamma. Abans, però, cal fer quatre prinzellades del celler que hi ha al darrera: Vinyes d’Olivardots. Un celler que neix al 2002 amb la il·lusió de fer poquetes ampolles de vi que expressin els diferents terrenys i varietats de les seves parcel·les. Com a fe d’errades, he de dir que el celler es troba en el terme municipal de Capmany, i no de Sant Climent Sescebes.

gresa-expressio-2008El Gresa Expressió 2008, com qualsevol gran vi és complex i saborós. El seu cupatge té la mateixa proporció de garnatxa, samsó i syrah amb una punta de cabernet sauvignon. El protagonisme està dividit, per una banda les aromes primàries a fruites del bosc i a flors marcides amb notes balsàmiques vegetals procedents del bosc mediterrani. I per l’altre, les aromes de criança que recorden al cacau, a la fulla de tabac i a les espècies dolces. En boca resulta molt equilibrat i potent. Una marca de celler és la finesa del taní, molt ben educat. Aquest vi conflueix d’una barreja de dos terrenys, el granític franc-arenós que s’anomena gresa i el pissarrós. El primer li aporta finor, el segon mineralitat. I, com que els vins són gastronomia han d’anar, sempre que es pugui i es vulgui, acompanyats d’un menjar que hi sigui compatible. El Gresa maridaria molt bé amb carns magres amb alguna salsa de fruits vermells, per la seva fina aportació tànnica, i l’alta intensitat de sabors junt amb una sensació glicèrica.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

💬 T'ajudo?
Hola, tens algun dubte?
Digues, amb què et puc ajudar?
X