0
Cellers de l'EmpordàCursos de tastLa Vinyeta

Cursos de tast a La Vinyeta

Per 05/09/2013 desembre 18th, 2014 Cap comentari

El proper diumenge 6 d’octubre impartiré el primer taller del curs de tast, un taller d’iniciació als vins de la DO Empordà. El curs tindrà lloc a La Vinyeta, el celler empordanès més actiu en enoturisme, els tres tallers es faran en un espai pensat per aquestes sessions ludico-pedagògiques.

Curs de tast_cartell

CursTastLaVinyeta01

Primera jornada
VINS DE L’EMPORDÀ
Per conèixer bé l’Empordà tastarem varis vins monovarietals de Garnatxa negra, Garnatxa blanca, Samsó i Lledoner roig entre d’altres. L’objectiu és aprendre a reconèixer quines qualitats ens aporta cada varietat, per així entendre millor els vins que ens dóna la terra empordanesa.

 

CursTastLaVinyeta02

Segona jornada
VINS DE CATALUNYA
Un cop hem tastat l’Empordà, ens podem obrir a conèixer la resta de vins catalans, alguns d’ells mediterranis i d’altres no. Per poder comparar millor també ens fixarem en els monovarietals que ens permetran comparar vins elaborats amb una mateixa varietat de raïm però de diferents denominacions d’origen, com per exemple la Garnatxa blanca de l’Empordà i de la Terra Alta; o el Samsó de l’Empordà i del Monsant.

CursTastLaVinyeta03

Tercera jornada
VINS DEL MÓN
Sempre resulta més fàcil percebre les diferències en vins internacionals, que no pas en vins veïns. Per això la darrera jornada la dedicarem a vins d’arreu del món, per tal de conèixer les grans zones productores de vi a nivell mundial, així com els seus vins més representatius i ben valorats. Aprofitarem per repassar els vins monovarietals amb més personalitat com ara el Riesling alemany, o el Pinot Noir borgonyès.

CursTastLaVinyeta04

Quarta jornada
SORTIDA ENOTURÍSTICA
Comença la jornada amb un esmorzar de germanor, on experimentarem alguns maridatges a fer amb vins de l’Empordà. Visitarem una finca de La Vinyeta per aprendre nocions bàsiques de viticultura. Tafanejarem dins el celler per repassar els conceptes de la mà d’en Josep o la Marta. I farem un darrer tast/test per veure tot el que hem après.

celler-la-vinyeta-mollet-de-peralada.iconna

En Josep i en Lluís Serra, i la Marta Pedra juntament amb tot l’equip de La Vinyeta no paren d’innovar, no tan sols en disseny com ja és palès en les seves guardonades etiquetes de vi, sinó també ampliant la seva gamma de vins any rera any. Les seves darreres creacions són els Microvins i els Vins de Pedra. Serà un plaer poder treballar amb aquest equip de joves promeses.

Laura Masramon

Laura Masramon

Sóc periodista i sommelier especialitzada en la regió vinícola de l'Empordà. Uneixo feina i passió fent divulgació de la cultura del vi i de l'oli a través del turisme, els esdeveniments i l'assessorament. Crec que tot en el vi és comunicació i sensibilitat, la clau per connectar amb les persones i una oportunitat per conèixer la nostra història.

Comentaris

X