LAURA MASRAMON

Recull de premsa del MarcaVi 2013

MarcaVi 2013, els winebloggers l’avaluen

Ser Mediterrania ens deixa un bon resum de tota la jornada del MarcaVi 2013. De fet, els seus apunts personals presos durant les 6 ponències, els apunts que utilitzaran per endegar el seu projecte a Xàvia, un destí turístic que vol esdevenir també enoturístic. Vegeu Seminari MarcaVi a Figueres.

Una de les ponències de més contingut és la que va fer Mónica Figuerola, directora general de Turismo La Rioja. Núria Martí va assistir al MarcaVi i va voler dedicar tot un post a aquesta conferència on es va parlar de la marca Rioja, i tot el seu desenvolupament en els darrers anys. Vegeu La Rioja: Diez años de creatividad de PrettyWines.

El seminari sobre <winebranding> omple el Cercle Sport

Setmanari Empordà

Capital del vi de l’Empordà

Capital del vi de l'Empordà

 

Com serà la 30ena Mostra del Vi de l’Empordà?

Laura Masramon. Publicat al Setmanari Empordà el 10/09/13

Estem a l’any 2013, enmig d’una crisi mundial del sistema capitalista. Molts sectors econòmics s’han vist perjudicats. L’enoturisme i el comerç del vi, en canvi, van en augment. Com d’altres productes, el vi forma part de la nostra cultura mediterrània, de la nostra història, conèixer-lo bé ens apropa a la terra i a les persones que la cuiden. Aquest producte ens cobreix, per tant, moltes de les nostres necessitats bàsiques com a éssers socials.

Enguany la 29ena Mostra del Vi de l’Empordà ha fet un gir cap a la professionalització amb l’objectiu de contribuir a revalorar el vi i el seu entorn turístic i gastronòmic. Entre d’altres accions, s’ha creat l’Espai DO Empordà, on s’han fet tastos de vins guiats per enòlegs i sommeliers, presentacions d’activitats enoturístiques i classes d’iniciació al tast de vins. També s’ha realitzat el seminari de winebranding MarcaVi 2013 que ha aplegat a més de 60 professionals del món del vi de tot Catalunya a visitar la Mostra del Vi de l’Empordà per primer cop.

Hem fet un pas endavant però no hem arribat a la meta. Per començar, fer coincidir la Mostra amb la verema dificulta l’assistència d’enòlegs i viticultors, caldria doncs avançar-la al mes d’agost. Si la Mostra dura quatre dies, un podria ser per professionals i tres oberts al públic en general, així hi hauria menys desgast del sector. I finalment, posar menys quantitat de vi a la copa i més varietat, al arribar a un estand cal poder tastar més d’un vi sense moure’s d’allí, dialogar amb qui te l’està servint i poder doncs comprar el vi que més t’hagi agradat, si s’escau.

Valoració de la 29ena Mostra del Vi de l’Empordà

10/09/13

La Mostra del Vi de l’Empordà va tancar ahir la 29a edició amb un balanç positiu de l’organització. Tot i la pluja es van vendre 5.500 tiquets de degustació, i es calcula, que hi va haver cap a 9.500 visitants. Una de les activitats amb més èxit va ser la sala de tastos de l’Espai DO Empordà.

El nombre de cellers participants va ser gairebé idèntic al de l’any passat, disset, només un menys que el 2012, i hi havia sis expositors més de tastets d’embotit, formatge i altres menjars. L’Espai DO va ser una de les activitats que va tenir més èxit. Es tractava d’un espai de 150 m² situat a la placeta baixa de la Rambla, on hi havia instal·lada una sala de tast per als tastos de diversos cellers de la Denominació d’Origen Empordà, amb capacitat aproximada de 35 persones. En aquesta sala es van fer tallers de tast a càrrec de la sommelier Laura Masramon.

El primer seminari de winebranding català se celebra al cercle Sport de Figueres

03/09/13

Hora Nova

 

29ena Mostra del Vi de l’Empordà

30/08/13

Cartell 29a Mostra del Vi de 2013

La 29a Mostra del Vi de l’Empordà tindrà lloc del 5 al 8 de setembre de 2013 a la Rambla de Figueres amb els següents horaris: 5 de setembre: de 18h a 22h, 6 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 23h, 7 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 22h, 8 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 21h. La inauguració serà dijous 5 a les 19h. Enguany l’objectiu és el foment de l’enoturisme, la professionalització de la Mostra del Vi i la posada en valor el Vi de l’Empordà. En aquest línia professionalitzadora s’acull la jornada Marca Vi 2013 a l’Auditori Narcís Monturiol del cercle Sport, l’únic seminari especialitzat en creació de marca a l’entorn del món del vi i l’enoturisme que es realitza a Catalunya.

En aquesta edició de 2013, i amb l’objectiu de poder apropar al gran públic els millor vins empordanesos de cada celler, es podrà demanar als diferents cellers expositors vins de gran qualitat a canvi de 2 tiquets. Per primera vegada i per a la major comoditat dels usuaris de la Mostra del Vi, es regalarà porta-copes amb la compra del tiquet-degustació, que permetrà tenir les mans lliures i la copa plena de vi penjada al coll.

Preu tiquet degustació per 10€ que inclou: 6 tiquets de tast de vins, 6 tiquets de tast d’alimentació, copa gratuïta i personalitzada amb serigrafia de la 29a edició, porta-copes personalitzat, tast guiat gratuït a l’Espai DO (places limitades), copa de vi de l’Empordà gratis amb el “Menú del Vi de l’Empordà” dels restaurants col·laboradors.

Programació de la 29ena Mostra del Vi de l’Empordà

 

El MarcaVi’13 té repercussió als blogs de vi

30/08/13  El seminari de winebranding té repercussió entre els blogs de vi amb més seguidors de Catalunya com són el blog De Vinis de Joan Gómez Pallarès, el blog Vi-Franc de Ramon Francàs, el blog Envinats de Dani Coll, i el blog de Damian Vila Sommelier. Així com a l’agenda del blog de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana INS Priorat.

I és que la jornada de formació serà inevitablement una trobada de gent del sector, especialment actors del món del vi que es dediquen a la comunicació i al màrqueting com sumillers, winebloggers, tècnics de turisme i promoció d’institucions vinculades, departaments comercials, així com representants de cellers que volen repensar la seva comunicació i les seves línies estratègiques.

És el moment del vi i l’enoturisme, MarcaVi 2013

20/08/13  Avui en dia el consumidor de vi té molt per escollir, i ja sigui en el restaurant o a la botiga de vins, no disposa de gaire temps ni de gaire informació per decidir quin vi voldrà comprar. Aquesta situació fa imprescindibles les marques de vins, que ajuden al consumidor a diferenciar un producte d’un altre. Vindria a ser com posar-li nom al vi, o més ben dit un cognom. En lloc de dir “he conegut una persona”, solem dir per comunicar-nos millor, “he conegut a la Sandra Buixedes, la filla d’en Buixedes, el del restaurant de peix que hi ha davant del port”. Això és la marca, la definició que ens identifica i ens fa diferents de la resta.

Hi ha un perfil d’enoturista que, motivat per degustar vins que li agraden molt, es desplaça a una de les seves denominacions d’origen preferides per comprar aquelles ampolles directament al celler. Aquest enoturista persegueix una marca de vi, com seria el cas dels vins del Priorat o dels vins de Jérez. També existeix però un altre perfil d’enoturista que, motivat per passar unes vacances envoltat de vi, viatja a una regió vinícola que tingui desenvolupat el sector enoturístic i li garanteixi activitat, cultura i diversió. Aquest segon perfil de visitant no es guia tant per les marques de vi i la seva denominació d’origen, sinó per la marca de la regió enoturística.  Busca espais on gaudir dels vins i els amics, activitats dirigides per entretenir-se, visites a cellers en diferents idiomes, tastos guiats per aprendre’n més, hotels temàtics envoltats de vinya, restaurants amb grans cartes de vi. És el cas de regions com Napa Valley o la Rioja.

NAPA VALLEYNapa Valley rep 8 milions de visitants a l'any

Per entrar a competir amb cases de vins i regions enoturístiques primer de tot cal que ens preguntem, però, si tenim els ingredients necessaris per crear una marca de vi: una història per explicar, una cultura vinícola per transmetre, unes vinyes per ensenyar, professionals de l’enologia, del turisme i de la comunicació, i sobretot grans vins per donar a degustar. Un cop reunits tots els ingredients cal comunicar-los i per això hem de seguir la recepta per crear marques fortes: un missatge clar, uns valors rellevants, una essència immutable i un pla d’accions coherent que estigui a l’alçada del producte i la marca.

Les Denominacions d’Origen són un gran exemple de marca, relacionen un vi amb una regió vinícola i a més els confereixen una garantia de qualitat. No totes les DO, però, estan posicionades en la ment del consumidor, i només algunes d’elles gaudeixen de prestigi. Només a Catalunya hi ha 12 DO, i al conjunt de l’Estat actualment n’hi ha 79. Els consumidors en canvi només en coneixen una desena com a molt. No n’hi ha prou, per tant, amb pertànyer a una DO.

rias_baixasLa DO Rías Baixas elabora vins d'albarinho

Necessitem, per tant, posar marques als nostres vins i a les diferents regions vinícoles.  Tots els que coneixem la viticultura i l’enologia de ben a prop sabem tota la feina que amaga una sola ampolla de vi. Una feina que bé es mereix ser compensada i incentivada per tal que els qui la fan puguin continuar treballant per obtenir un producte tan saludable, sostenible i plaent com és el vi.  Els vins catalans es mereixen tenir noms i cognoms, marques que els identifiquin i els posicionin dins el mercat local, nacional i internacional.  Ara se’ns presenta una molt bona oportunitat per treballar la marca i la comunicació dels nostres vins el MarcaVi 2013, el seminari de winebranding de Catalunya que es farà el proper 6 de setembre a Figueres dins la 29ena Mostra dels vins de l’Empordà. És el moment del vi i l’enoturisme. És el moment de treballar la nostra marca de vi.

 

Enoturisme: 10 claus de l’èxit… pròximament al MarcaVi 2013

20/08/13

"Enoturisme: 10 claus de l'èxit" José Antonio Donaire

III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme. Donaire és professor a la facultat de Turisme de l’UdG i director de l’institut Superior d’Estudis Turístics.

Es presenta el MarcaVi 2013 a Empordà Tv

09/08/13

Pau Canaleta i Laura Masramon entrevistats a Empordà Tv

Entrevisten els organitzadors del MarcaVi a TvGirona

08/08/13

El MarcaVi va ocupar l’espai de l’entrevista del telenotícies migdia de Televisió de Girona del dimarts 06/08/13 amb Jordi Lloret. Visualitza l’entrevista a Laura Masramon i a Pau Canaleta a partir del minut 26’30”.

Presentació del MarcaVi 2013

07/08/13

Video de la presentació del MarcaVi 2013 fet per Tramuntana TV

La presentació del MarcaVi’13 que va tenir lloc al pati de la Sidreria Txot’s de Figueres i va anar a càrrec del regidor d’hisenda, comerç i turisme de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, del director conseller del Patronat de turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos i del director del MarcaVi, Pau Canaleta.

fotomarcaviPau Canaleta, Manel Toro, Ramon Ramos i Laura Masramon

En la notícia de l’Empordà destaquen el suport institucional que ha rebut el MarcaVi degut al seu caràcter professionalitzador la Mostra del Vi de l’Empordà. La notícia del Diari de Girona fa esment a l’alt nivell dels ponents d’aquesta primera edició del seminari, com per exemple la Directora General de Turisme de La Rioja, Mónica Figuerola. La presentacio del MarcaVi també va sortir publicada als mitjans AraGirona, al 9diari, i Vadevi de Nació Digital i al setmanari Hora Nova del dimarts 6 d’agost. Així com als blogs d’Envinats, Vi-Franc de Ramon Francàs i DamiVila Sommelier.

MarcaVi’13, el seminari de winebranding

18/07/13  El MarcaVi és un seminari de winebranding que neix amb la voluntat de convertir-se en un referent en creació de marca en l’àmbit del vi i l’enoturisme a Catalunya i en una cita ineludible per a empreses i institucions que vulguin potenciar l’enoturisme i/o la venta de vi i necessitin posicionar la seva marca.

Aquest seminari està pensat per a donar les eines necessàries per tal que tots els negocis creats a l’entorn del vi i del turisme que aquest genera, puguin crear una marca i puguin posicionar-se entre els seus públics. Així doncs, està enfocat a cellers, restaurants, enoteques, distribuïdors, bars de vins, destinacions enoturístiques, empreses de turisme i serveis, agències de viatges i ajuntaments, entre d’altres.

Cada vegada més els negocis a l’entorn del vi i les destinacions enoturístiques competeixen en mercats propers i també llunyans. Aquest nou context competitiu brinda noves oportunitats que requereixen, però, un gran esforç en màrqueting i comunicació. Durant la jornada, cinc especialistes de primer nivell en màrqueting i branding -professors d’universitats de prestigi, professionals i responsables de màrqueting de reconegudes marques de vi- ajudaran a les empreses i institucions assistents a crear, valoritzar i posicionar la seva marca. Consulta tot el programa del MarcaVi 2013 / Descarrega’t el programa del MarcaVi 2013.

El MarcaVi tindrà lloc a Figueres el divendres 6 de setembre del 2013, en el marc de la XXIX Mostra del Vi de l’Empordà. Un cop acabada la jornada de winebranding els assistents que ho desitgin podran assistir a un tast horitzontal de vins DO Empordà 2009 dirigit per Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier.

Per formalitzar la inscripció ompliu el següent formulari d’inscripció.